top of page

Château Fontenelles

Château Fontenelles wordt al vijf generaties gerund met intense passie voor wijn en wijngaard.  Vandaag streven Thierry Tastu en z’n vrouw Nelly, net als zijn voorouders, naar de beste kwaliteit en worden de wijngaarden met respect voor de natuurlijke omgeving beheerd.

Het domein beslaat 40 hectaren in de AOC Corbières, midden in het gebied van de Katharen, tussen Carcassonne en de heuvels van Narbonne.  De aangeplante druiven, Syrah, Grenache en oude wijnstokken van Carignan en Mourvèdre, worden in kleine kratten manueel geoogst en met uiterste precisie gevinifiëerd.

Hun slogan: “Les Corbières … autrement”, is er niet zomaar.  Ze maken sappige, smaakvolle, drinkklare wijnen die zeker het ontdekken waard zijn!  De wijnen smaken het best geserveerd op kamertemperatuur (16 a 18°C), bij voorkeur eerst gekarafeerd.

Tenue de Soirée – Rosé – 2014

AOP Corbières

(voorlopig niet beschikbaar)

 

Algemene omschrijving

Deze bleekrose rosé wijn met briljante schittering heeft een stevige neus. Aardbei, framboos, witte bloempjes en botersnoepjes vinden we terug. Het smaakpalet is fris en fruitig met weeral aardbei en framboos en een lange afdronk.  Ideaal als aperitief, bij tapas of een zomerse maaltijd.  Jong en fris op z’n best, drinken binnen de 2 jaar.

 

Samenstelling en opvoeding

Syrah 98% / Grenache 2%

Deze rosé is gemaakt volgens het “Rosé de Saignée” principe  en gefermenteerd op lage temperatuur om z’n frisheid te bewaren.

Poète Renaissance – Rouge – 2013

IGP Aude Coteaux de Miramont

(voorlopig niet beschikbaar)

 

Algemene omschrijving

Diep granaat rode kleur met een expressieve neus van rode vruchten, garrigues en zoethout. Ook in de mond veel fruit met zachte rijpe tannine. 

De wijn is soepel, sappig en met een behoorlijke afdronk. Serveren bij dagelijkse kost, bbq en kruidige gerechten. Hij is op dronk en kan nog een 3-tal jaar bewaard worden.

 

Samenstelling en opvoeding

Syrah 30% / Merlot 35% / Grenache 25% / Vieux Carignan 10%

Gedeeltelijk koude pre-fermentatie voor de Syrah voor meer fruit en kleur extractie.

Notre Dame – Rouge - 2012

AOC Corbières

(voorlopig niet beschikbaar)

 

Algemene omschrijving

Een purpere wijn met zowel in de neus als in de mond een fruit explosie. We vinden vooral aardbei, framboos, vijg, pruim en een zachte kruidigheid van garrigues.  Z’n fruitigheid en zachte tannine maken van deze wijn een ideale begeleider van kip,  gehakt en gegrild vlees. Hij is nu op dronk en kan nog een 5-tal jaar bewaard worden.

 

Samenstelling en opvoeding

Syrah 55% / Grenache Noir 25% / Veille Vignes Carignan en Mourvèdre 20%

Alcoholische gisting in inox cuves met deels volledige druiventrossen om extra fruittoetsen te bekomen.

Renaissance – Rouge - 2012

AOP Corbières

(voorlopig niet beschikbaar)

 

Algemene omschrijving

Deze intens paarse wijn heeft een expressieve neus.  Er komt vooral donker fruit naar voren: bosbes, braambes alsook chocolade, cederhout en zachte balsamico toetsen. In de mond is dit een stevige volle fruitige wijn met zachte hout en kruiden impressies. De tannine zijn rijp en z’n lange afdronk past perfect bij stevig vlees zoals rund, duif, eend en na nog enkele jaren rijping in de kelder bij haarwild. De wijn is op dronk en kan nog een 8-tal jaar bewaard worden.

 

Samenstelling en opvoeding

Syrah 55% / Grenache Noir 25% / Veille Vignes Carignan en Mourvèdre 20%

Alcoholische gisting in inox cuves met deels volledige druiventrossen om extra fruittoetsen te bekomen en nadien in 12 maand in Franse eiken vaten.

bottom of page